Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hibe destekli kovanlarla ilk hasat

Uşak’ta arıcılığı teşvik etmek amacıyla uygulanan proje kapsamında hibe destekli kovanlarla arıcılığa başlayan kadınlar, ilk bal hasatlarını gerçekleştirerek büyük sevinç yaşadılar. Uşak Valisi Turan Ergün, Susuzören köyünde üretim yapan kadınlarla bir araya gelerek, çörek otu balı üretimini artırmak için yapılan çalışmaları inceledi ve projelerin devam edeceğini vurguladı.

Uşak'ta arıcılığı teşvik etmek

Uşak Valiliği İl Özel İdaresi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje kapsamında 39’u kadın olmak üzere 80 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli kovan ve ekipman desteği sağlandı. Bu destekle arıcılığa başlayan kadınlar, aldıkları eğitimlerin ardından başarılı bir şekilde üretime geçti.

Projenin başarısını değerlendiren Uşak Valisi Turan Ergün, yaptığı açıklamada, “2022 yılında 5 bin 630 kovan arımız varken bunu 12 bin 600’e çıkardık. Yani yüzde 121 artış sağladık. Gençlerimize ve kadınlarımıza daha fazla destek veriyoruz. Bu sene yaptığımız desteğin yarısı kadınlarımıza oldu. Kadınlarımız yeter ki ‘biz bu işi yapacağız’ desinler, önümüzdeki yıl da destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Arıcılık sektörüne verilen desteklerin meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade eden Ergün, özellikle çörek otu balı üretiminin arttırılması için çalışmaların sürdüğünü ve bu yönde projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Proje kapsamında arıcılığa başlayan kadınlardan biri olan Alime Çelik, aldığı destekle 3 kovanla başladığı arıcılıkta şu anda 10 kovana ulaştığını ve yaklaşık 50 kilogram bal üretimi gerçekleştirdiğini söyledi. Diğer bir üretici Durdu Atasoy ise 6 kovanla üretime devam ettiğini ve ilk defa iki çıta bal aldığını belirterek, “Kovanı açıp da o balı gördüğünde insan çok mutlu oluyor. O yüzden iki gündür çok mutluyum, ilk balımı aldığım için” dedi.