Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hububat Hasadı Coşkuyla Karşılandı

Muş Ovası’nda bu yıl 2 milyon 95 bin dekar alanda ekimi yapılan hububatın hasadına başlandı. Yıldız Alparslan Tarım İşletmesi’nde düzenlenen “Bereket Hasat Zamanı ve Çiftçi Gülerse Memleket Güler” sloganıyla gerçekleştirilen hasat törenine, Muş Valisi Avni Çakır’ın da katılımıyla büyük bir coşkuyla başlandı.

Muş Ovası'nda bu yıl
Vali Avni Çakır, törende yaptığı konuşmada, hasadın çiftçiler için bir bayram havası taşıdığını belirterek, Muş Ovası’nın Türkiye’nin en verimli üçüncü ovası olduğunu vurguladı. Bu yıl ekim sahasının %10 arttığını dile getiren Çakır, yaklaşık 2 milyon 95 bin dönüm alanda hububat ekimi yapıldığını ve 670 bin ton civarında bir hasat beklediklerini ifade etti. Yağışların bereketli geçtiğini vurgulayan Çakır, bu yıl çok verimli bir üretim sezonu geçirdiklerini belirtti.
Muş Ovası'nda hububat hasadı başladı
Ovanın genelinde hububat hasadının başladığını belirten Çakır, “Her tarafta biçerdöverlerle hasat bayramı yaşanıyor. Bu yıl hububattan beklediğimiz gelir 7 milyar lira. Muş’ta 1 milyon 250 bin küçükbaş hayvanımız var. Dolayısıyla Muşlu hemşehrilerimiz, bu bereketli coğrafyanın kıymetini bilmelidirler.” dedi.

Muş Ovası'nda hububat hasadı başladı | diyarbakirsoz.com

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise Muş Ovası’nda stratejik ürünler olan buğday ve arpa yetiştiriciliğinin yapıldığını belirterek, geçen yıla göre ekilen alanın arttığını ve bu yıl 2 milyon 95 bin dekar üzerinde hububat ekimi gerçekleştirildiğini söyledi. Gün, bu artışta iklim koşullarının yanı sıra tarım teknolojilerinin etkili kullanımının da rol oynadığını dile getirdi.

Muş Ovası'nda hububat hasadı başladı - Son Dakika Haberleri

Hasadın ardından Vali Çakır, biçerdöverin direksiyonuna geçerek buğday hasadı yaptı. Programa, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu katıldı.