Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İkinci elde en çok tercih edilen oto markaları ve modelleri belli oldu

Türkiye’nin ikinci el çevrim içi oto pazarında haziran ayında Volkswagen, en çok tercih edilen marka olarak öne çıktı. Indicata’nın raporuna göre, 19 bin 810 satışla Volkswagen, son 5 aydır süregelen liderliğini korudu. Volkswagen’ü sırasıyla 18 bin 676 Fiat ve 17 bin 891 Renault takip etti.

Türkiye'nin ikinci el çevrim
Binek otomobil kategorisinde Fiat Egea, 6 bin 493 satışla bir kez daha en çok tercih edilen model oldu. Egea’yı sırasıyla 5 bin 550 Renault Clio, 5 bin 173 Volkswagen Passat ve 5 bin 8 Renault Megane modelleri izledi. Hafif ticari araçlar kategorisinde ise Fiat Doblo, 3 bin 968 satışla en çok talep gören model oldu. Doblo’yu Ford Tourneo Courier ve Fiat Fiorino modelleri takip etti.

Toplamda 156 bin 974 aracın satıldığı haziran ayında, binek araç satışları yüzde 75,3’ünü oluşturdu ve toplam satışlarda en çok tercih edilen 10 modelin etkisi büyük oldu. Hafif ticari araçlar ise toplam satışların yüzde 24,7’sini oluşturdu ve en çok satılan modeller arasında Fiat, Ford ve Volkswagen markaları öne çıktı.

Indicata’nın verilerine göre, Türkiye’de ikinci el araç ticaretini yapan kurumlar ve platformlar, günlük 450 binden fazla ikinci el araç verisini analiz ediyor ve bu veriler, sektördeki trendleri ve talepleri belirlemekte önemli bir rol oynuyor.