Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk altı ayda 2,7 milyar lira kar!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, 2024 yılının ilk altı ayında 2,7 milyar lira net kar elde etti. Bankanın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladığı finansal sonuçlara göre, 2024’ün ilk yarısında aktiflerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artırarak 144 milyar liraya çıkardı.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım

Bankanın net karı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43 artış gösterdi ve 2,7 milyar lira olarak gerçekleşti. Kredi hacmi ise 91,8 milyar lira seviyesine yükseldi. Bankanın ortalama özkaynak karlılığı yüzde 41 olurken, brüt takipteki kredilerin toplam kredilere oranı yüzde 0,83 olarak belirlendi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, bankanın ülke ekonomisine katkı sağlama hedefi doğrultusunda uluslararası finans kuruluşlarıyla işbirliklerini sürdürdüklerini belirtti. Öztop, Türkiye’nin yeşil dönüşüm ve net sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda Dünya Bankası (IBRD) ile 300 milyon avro, Clean Technology Fund (CTF) ile ise 15 milyon dolar tutarında kredi anlaşmaları imzaladıklarını açıkladı. Ayrıca, OPEC Uluslararası Kalkınma Fonu’ndan (OFID) gıda güvenliği ve tarımsal sanayi alanında kullanılmak üzere 50 milyon dolar finansman sağladıklarını belirtti.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte kurduğu Üst Fon’un Türkiye girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmayı hedeflediğini vurgulayan Öztop, bu fon aracılığıyla girişim sermayesi fonlarının etkinliğini artırarak yüksek katma değer ve hızlı büyüme potansiyeline sahip girişimlere destek verdiklerini ifade etti.

Bankanın, Oba Makarna’nın halka arzında lider olarak yer aldığını, Tarfin Tarım’ın buğday fiyatına endeksli sukuk ihracını ve CarrefourSA’nın sukuk ihraçlarına aracılık ettiğini belirten Öztop, finansal danışmanlık alanında da çeşitli hizmetler sunduklarını ve Traçim Çimento’nun AC Çimento tarafından satın alımı gibi işlemleri başarıyla tamamladıklarını duyurdu.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın gelecekte de ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam edeceği belirtildi.