Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de taksi ücretlerine ikinci zam! İndi-bindi ücreti ne kadar oldu?

İzmir’de taksi ücretlerine ikinci kez zam yapıldı. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından onaylanan yeni düzenlemeyle birlikte, indi-bindi ücreti 80 TL’den 90 TL’ye yükseltildi. Taksimetre açılış ücreti 20 TL olarak belirlenirken, kilometre başına ücret ise 30 TL oldu.

İzmir'de taksi ücretlerine ikinci
İzmir’de taksi ücretlerine ikinci kez zam yapıldı. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından onaylanan yeni düzenlemeyle birlikte, İzmir’de taksi indi-bindi ücreti 80 TL’den 90 TL’ye yükseltildi. Taksimetre açılış ücreti 20 TL olarak belirlenirken, kilometre başına ücret ise 30 TL oldu. Bu fiyat artışının temel gerekçesi olarak ise akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş gösterildi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, akaryakıt fiyatlarına yapılan son 6 TL’lik zamın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını ve taksi tarifesinin revize edilmesini talep ettiklerini belirtti. Bu taleplerinin UKOME Genel Kurulu tarafından kabul edilmesiyle birlikte, yeni tarife yürürlüğe girdi.