Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Japonya’da 2024’ün İlk Yarısında Kurumsal Firma İflasları Yüzde 22 Arttı

Japonya’da, 2024 yılının Ocak-Haziran döneminde kurumsal iflaslar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 oranında artış gösterdi.

 Japonya'da, 2024 yılının

Kredi araştırma kuruluşu “Tokyo Shoko Research”, en az 10 milyon yen (yaklaşık 62 bin 300 dolar) borcu olan kurumsal firmaların durumlarını inceledi. Araştırma sonuçlarına göre, 2024’ün ilk yarısında Japonya genelinde iflas eden kurumsal firma sayısı yüzde 22 arttı.

Yılın ilk 6 ayında toplam 4 bin 931 firma iflas etti ve bu, son 10 yılın en yüksek iflas sayısına işaret ediyor. İflas sayısındaki bu artışın ana nedenleri arasında Japon yeninin döviz karşısındaki değer kaybı ve yükselen ham madde maliyetleri gösteriliyor.

İflas eden firmaların bıraktığı toplam mali yükümlülük ise yüzde 22,8 artarak 721 milyar yene (yaklaşık 4,49 milyar dolar) ulaştı. İflasların en yoğun yaşandığı sektör, 1619 firmayla hizmet sektörü olurken, bunu 947 firma ile inşaat sektörü izledi.

Tokyo Shoko Research yetkilisi, zayıf yen nedeniyle artan fiyatlara ayak uyduramayan firma sayısının giderek arttığına dikkat çekti. Ayrıca, yükselen maliyetlerin müşterilere yansıtılmasının iflas vakalarını artırabileceği uyarısında bulundu. 2024 yılı içinde iflas eden firma sayısının 10 bini aşabileceği öngörülüyor.