Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayıt dışılıkta “amasız” ve “amansız” bir döneme girmeyi amaçlıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ekonomi programının özünü yapısal, yeşil ve dijital dönüşümün oluşturduğunu vurgulayarak, “Çağın en rekabetçi ekonomilerinin gündemi neyse bizim gündemimiz onlardan zerre kadar farklı değildir. Program da tamamen o çerçevede hazırlanmıştır.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı

 

Şimşek, vergi politikalarıyla kayıt dışılıkla mücadelede “amasız” ve “amansız” bir döneme girmeyi amaçladıklarını belirterek, Türkiye’deki bütün vergi mükelleflerini yapay zeka vergi müfettişleri tarafından denetleyecek altyapıyı hazırladıklarını ifade etti. Bu kapsamda, vergi mükelleflerine yapay zeka tarafından hazırlanan raporlar sunularak itiraz süreçlerine yönelik altyapıyı güçlendireceklerini açıkladı.

Bakan Şimşek, ekonomi programlarının temel hedeflerinden birinin vergilendirilmemiş alan bırakmamak olduğunu belirterek, vergide adaleti ve etkinliği sağlama çabalarının önemine vurgu yaptı. Özellikle kayıt dışılıkla mücadelenin ön planda olduğunu söyleyen Şimşek, bu doğrultuda bazı muafiyet ve istisnaların gözden geçirildiğini dile getirdi.

Ekonomik reformlarla Türkiye’nin milli gelirini artırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Şimşek, sürdürülebilir cari açığı yeni sanayi politikaları ve enerji dönüşümüyle çözmeyi umduklarını ifade etti. Şimşek, dünya ekonomisinin karşı karşıya olduğu zorluklar ve fırsatlar hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, yapısal reformların küresel büyümeyi destekleyeceğini dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı, yeşil dönüşümün Türkiye için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, enerjide yenilenebilir kaynakların payını artırma çabalarını sürdürdüklerini aktardı. Türkiye’nin enerji dışa bağımlılığını azaltarak küresel rekabet gücünü artırma hedefinde olduklarını belirten Şimşek, yeşil dönüşümün ekonomik büyümeye olumlu katkı sağlayacağını söyledi.