Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kokopelli Şehirde” girişimi: Sürdürülebilir yaşama destek

Sabancı Vakfı’nın “Kokopelli Şehirde” adlı ekolojik sosyal girişimi, şehirlerde sürdürülebilir yaşam pratiklerini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Bu girişim, gıda atığı dönüşümünü ve yerel gıda üretimini teşvik ederek ekolojik sürdürülebilirliği artırmayı ve dayanıklı bir toplum oluşturmaya destek olmayı hedefliyor.

Sabancı Vakfı'nın "Kokopelli Şehirde"

Girişim, onarıcı tarım, Ekolojik Okul Bahçeleri ve Üreten Kent Bahçeleri gibi programlarla iklim kriziyle mücadelede somut adımlar atıyor. Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratanlar Programı’nın 15. sezonunda “Fark Yaratanı” olarak seçilen Kokopelli Şehirde, hem çocuklara hem de yetişkinlere günlük yaşama uyarlanabilir sürdürülebilir yaşam pratiklerini sunuyor.

Kokopelli Şehirde, doğayla uyumlu bireylerden başlayarak toplum genelinde ekolojik dönüşümü teşvik ederek, daha yaşanabilir bir dünya ve sağlıklı bireyler için ilham vermeyi amaçlıyor. Bugüne kadar yaklaşık 5 bin kişiye ulaşan girişim, iklim krizinin etkilerini azaltmaya katkıda bulunmayı hedefliyor.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Kokopelli Şehirde’nin şehirlerde de ekolojik çalışmaların mümkün olduğunu gösterdiğini vurguladı. Safkan, “Kokopelli Şehirde, üretim ve tüketimin merkezi olan şehirlerde doğayla uyumlu yaşamı teşvik ederek gezegenimizin geleceği ve bireylerin sağlığını kapsayan geniş bir etki alanı yaratıyor. Bu sosyal girişimin öncülerini tebrik ediyorum ve sağladığımız destekle bu dönüşümün daha geniş kitlelere yayılmasına katkıda bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.