Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kripto para borsası FTX’e tazminat şoku!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), iflas eden kripto para borsası FTX’in müşterilerine 12,7 milyar dolar tazminat ödemesine karar verildiğini açıkladı.

ABD Emtia Vadeli İşlemler

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), iflas eden kripto para borsası FTX’in müşterilerine 12,7 milyar dolar tazminat ödemesine karar verildiğini açıkladı. New York Güney Bölge Mahkemesi, FTX’in dolandırıcılık mağdurlarına ve müşterilerine bu miktarda parasal yardım yapmasına hükmetti.

CFTC tarafından yapılan açıklamada, FTX’in Emtia Borsası Yasası (CEA) ve CFTC düzenlemelerini ihlal ettiği belirtildi. FTX ve iştiraki Alameda Research’ün müşterilerine yönelik önemli yanlış beyanlarda bulunduğu da tespit edildi.

Kasım 2022’de iflasını açıklayan FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried istifa etmiş ve ABD’nin suç duyurusu üzerine Bahamalar’da gözaltına alınmıştı. Aralık 2022’de ABD’ye iade edilen Bankman-Fried, dolandırıcılık suçlamalarını reddetse de tanıkları etkilemeye çalıştığı gerekçesiyle kefaleti iptal edilerek Brooklyn’deki cezaevine gönderildi. Mart ayında dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Bankman-Fried, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.