Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurumsal Yönetim Notu Yükseldi!

Akenerji’nin kurumsal yönetim derecelendirme notu, 0,01 puan artışla 9,57’ye yükseldi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Akkök Holding ve Çekya merkezli enerji üreticisi CEZ Grubu’nun stratejik ortaklığındaki Akenerji, geçen yıl 10 üzerinden 9,56 olan kurumsal yönetim derecelendirme notunu bu yıl 9,57’ye çıkardı.

Akenerji'nin kurumsal yönetim derecelendirme

 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne şirketlerin uyum seviyesini belirleyen “kurumsal yönetim uyum derecelendirme notu” 10 tam puan üzerinden hesaplanıyor. 9 puanın üstündeki notlar, en üst düzey uyum anlamına geliyor.

Akenerji Stratejik Planlama ve Kurumsal Yönetim Direktörü Dr. Tamer Emre, yaptığı açıklamada, “10 tam puana bir adım daha yaklaşan derecelendirme notumuz, SPK’nın Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne büyük ölçüde uyum sağladığımızı, gerekli tüm politika ve önlemleri uyguladığımızı, yönetim ve iç kontrol mekanizmalarını etkin bir şekilde işlettiğimizi, hissedarlarımızın haklarını en adil şekilde gözettiğimizi, yapı ve işleyiş bakımından en iyi uygulama kategorisinde yer aldığımızı gösteriyor,” ifadelerini kullandı. Dr. Emre, bu notu daha da yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.