Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurutulmuş Domates Üretimi: Hedef 35 Bin Ton!

Diyarbakır’da bu yıl kurutulmuş domates üretimi için büyük bir hedef belirlendi. Şehirde bu yıl yaklaşık 35 bin ton kurutulmuş domates üretilmesi öngörülüyor. Kurutmalık domates hasadı, kentte kavurucu sıcaklık altında yoğun bir şekilde devam ediyor.

Diyarbakır'da bu yıl kurutulmuş

Vali Murat Zorluoğlu, Bağlar ilçesi kırsal Gömmetaş Mahallesi’nde bulunan kurutma alanında incelemelerde bulundu. Zorluoğlu, işçilerle birlikte domatesleri ikiye keserek kurutma sürecine katkıda bulundu. Diyarbakır’ın tarım potansiyeline dikkat çeken Vali Zorluoğlu, “Bu yıl yaklaşık 235 bin ton kurutmalık domates rekoltesi bekliyoruz. Buradan 30-35 bin ton kurutulmuş domates elde edilecektir. Verimlilikteki artış ve bu alanın istihdama katkısı oldukça sevindirici” dedi.

Kurutulan domateslerin İzmir’e gönderildiği ve orada paketlenip yurt dışına, özellikle İtalya’ya ihraç edildiği belirtilen Zorluoğlu, “Burada üretilen domatesler İtalya’daki restoranlarda pizzaya malzeme olarak kullanılıyor. Üretimin artmasıyla birlikte burada paketleme hizmetlerinin verileceği tesislerin kurulması gerekiyor. Bu sayede doğrudan ihracat yapılabilir ve ilimizin ihracat değerine katkıda bulunabiliriz” şeklinde konuştu.

Vali Zorluoğlu, Diyarbakır’da devam eden sulama barajı yatırımlarının tamamlanmasıyla tarımsal üretimin 2-2,5 kat artacağını ve bu durumun yaklaşık 500 bin kişiye ek istihdam sağlayacağını da sözlerine ekledi. Şu anda 1,5 milyon dekar olan sulu tarım arazisinin 4-4,5 milyon dekara çıkarılması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Vali Zorluoğlu’na, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve diğer yetkililer eşlik etti.