Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mevsimlik tarım işçileri hasat için gün sayıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Ordu’ya fındık hasadı için gelen mevsimlik tarım işçileri, 5 Ağustos’ta başlayacak hasat dönemi için hazırlıklarını sürdürüyor. Ordu’nun Altınordu, Fatsa, Perşembe ve Ünye ilçelerinde belirlenen konaklama alanlarına yerleşen işçiler, çadırlarını kurarak hasat öncesi hazırlık yapıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu

Fındık Hasadına Hazırlıklar Başladı

Sarayıcık Mahallesi’nde oluşturulan konaklama alanında, işçiler günlerini hazırlık ve dinlenme ile geçiriyor. Kadınlar sacda yufka pişirirken, aile büyükleri çadırları kuruyor. Konaklama alanlarında ihtiyaçların karşılandığı ve işçilerin kaymakamlık yetkilileri tarafından kayıt işlemlerinin sürdüğü belirtiliyor.

Bu yıl fındık rekoltesinin geçen sezona göre biraz daha iyi olduğunu belirten işçi Abidin Baleki, “Fındığın bol olması durumunda işimizin güzel geçeceğini düşünüyoruz. Daha fazla çalışacağız demek,” dedi. Çevreyi gezip gördüklerinde fındık miktarının umut verici olduğunu ifade eden Baleki, bu yıl işçi sayısının geçen seneye göre arttığını vurguladı.

Eğitim ve Sosyal Destekler

Fındık işçilerinin çocuklarına yönelik, “Çocuk İşçiliğinin Fındıkta Önlenmesi Projesi” kapsamında eğitim verilecek. 1 Ağustos’ta açılacak okul için çalışmalar sürüyor. İşçiler, fındık sezonunun verimli geçmesini ümit ederken, bir ay boyunca Ordu’da kalıp ardından memleketlerine döneceklerini belirtti.

Tarım İşçileri Sezondan Umutlu

Şanlıurfa’dan gelen Mahmut Bahçıvan, 10 kişilik ailesiyle Ordu’ya geldiklerini ve fındıktan yüksek beklentilerinin olduğunu söyledi. Bahçıvan, fındık bol olursa işlerinin de güzel geçeceğini ifade etti.

Gönül Gökpınar, fındıktan elde ettikleri gelirle geçimlerini sağladıklarını belirterek, Ordu’da iyi bir sezon geçirmeyi ümit ettiğini ve bir ay sonra başka illere geçmeyi planladığını dile getirdi. Hanım Caymaz ise ailesinin bahçede çalışırken kendisinin yemek hazırlayacağını ve fındığın kendileri için önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurguladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, fındık hasadının başlaması için tarihleri belirledi: sahil kesiminde 5 Ağustos, orta kesiminde 10 Ağustos ve yüksek kesimlerinde 17 Ağustos. Tarım işçileri, sezonun başarılı geçmesini umut ediyor.