Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİT, KPSS’siz personel alımı yapacağını duyurdu! İşte 2024 MİT personel alımı şartları

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), KPSS şartı aramaksızın çeşitli pozisyonlar için personel alımı yapacağını duyurdu. MİT KPSS’siz personel alım haberini duyan binlerce kişi ‘MİT personel alımı başvurusu nereden yapılır, MİT personel alımı şartları nelerdir, MİT KPSS’siz personel alımı ne zaman’ sorularına yanıt aradı. İşte 2024 MİT KPSS’siz personel alımı başvuru detayları..

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT),

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), KPSS şartı aramaksızın çeşitli pozisyonlar için personel alımı yapacak. İstihbarat uzmanından mühendisliğe kadar 6 farklı kadroda gerçekleştirilecek alım için başvuru süreci başladı. Adaylar, MİT’in resmi kariyer sayfası üzerinden başvurularını yapabilirler.

MİT personel alımı başvurusu nereden yapılır?

MİT’in resmi kariyer sayfasında yayımlanan bilgilere göre, başvurular ilgili web sitesi üzerinden alınacaktır. Başvuru ekranına buradan ulaşabilirsiniz.

MİT personel alımı şartları nelerdir?

Personel alımları istihbarat uzmanı, dil uzmanı, mühendis, İHA sistemleri pilotu, tekniker, koruma ve emniyet memuru branşlarında yapılmakta, şartları sağlamanız halinde bu branşlardan birine başvurmanız beklenmektedir. Ancak bu branşlardan herhangi biri için gerekli şartları sağlamamakla birlikte belirli bir alanda bilgi, beceri, yetenek veya tecrübe sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız, özgeçmiş formunu doldurarak genel başvuru yapabilirsiniz.

Genel başvuru yapabilmek için aşağıdaki temel şartları sağlamanız gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 35 yaşını doldurmamış olmak
  • En az üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokulu programlarının birinden ön lisans mezunu olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır).

Kadınlar MİT’te çalışabilir mi?

Kadınların MİT’te görev yapmalarının önünde bir engel bulunmamaktadır. Teşkilâtımızın yönetim kademeleri de dâhil olmak üzere birçok kademe ve görevde kadınlar çalışmaktadır. Kadın personel alımı, Teşkilâtımızın hizmet ihtiyaçları esas alınarak belirlenmektedir.

Birden fazla pozisyona başvuru yapılabilir mi?

Önceki başvurunuzun üzerinden en az 6 (altı) ay geçtikten sonra, kriterlerini sağladığınız farklı bir pozisyona başvuru yapabilmeniz mümkündür. Ancak kendinize en uygun gördüğünüz tek bir pozisyona başvuru yapmanız önerilmektedir.

Vücudunda dövmesi olanlar iş başvurusu yapabilir mi?

İlgili sağlık esaslarımız gereğince başvuruda bulunacak adayların, vücudunun görünen veya görünmeyen herhangi bir yerinde dövme olmamalıdır.