Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müşteri Verileri Çalındı!

ABD merkezli telekomünikasyon devi AT&T, neredeyse tüm müşterilerinin verilerinin 2022 yılında yasa dışı olarak bir bulut platformuna indirildiğini duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, veri ihlali nisan ayında tespit edilmiş olup, çalınan veriler 1 Mayıs 2022 ile 31 Ekim 2022 tarihleri arasında AT&T hizmetlerini kullanan müşterilere ait arama ve mesaj kayıtlarını içeriyor.


ABD merkezli telekomünikasyon devi

 

Ancak, şirket tarafından yapılan açıklamada çalınan verilerin arama ve mesaj içeriği ile kişisel kimlik bilgileri (sosyal güvenlik numaraları, doğum tarihleri vb.) gibi hassas bilgiler içermediği belirtildi. Güvenlik güçleriyle işbirliği içinde olan AT&T, olayın ardından yasa dışı erişim noktasını kapattığını ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

AT&T sözcüsü, “Müşteri güvenliği ve gizliliği bizim önceliğimizdir. Bu tür olaylara karşı sürekli olarak önlemler almaya devam ediyoruz ve müşterilerimizin güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Şirket, olayla ilgili daha fazla ayrıntı paylaşmazken, güvenlik açığının nasıl ve ne zaman keşfedildiğine dair detaylar da şu anda kamuoyuyla paylaşılmadı.