Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orta Doğu gerilimi: Petrol fiyatları yükseldi!

Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 79,58 dolardan işlem görüyor. Dün 79,56 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 78,07 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 09.43 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,93 artış göstererek 79,58 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili 76,27 dolardan işlem görmekte.

Brent petrolün varil fiyatı

Fiyatlardaki artış, Orta Doğu’da yeniden alevlenen jeopolitik gerilimlerden kaynaklanıyor. Hamas, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunan Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye’ye suikast düzenlendiğini açıkladı. Hamas ve İran Devrim Muhafızları, suikastın arkasında İsrail’in olduğunu iddia ederken, İsrail resmi makamları bu konuda sessizliğini koruyor.

Suikast, bölgedeki gerilimi artırarak petrol piyasalarında arz endişelerine yol açtı. Ayrıca, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin’de artan petrol talebi endişeleri, fiyatları aşağı yönlü baskılamaya devam ediyor.

Teknik olarak, Brent petrolün 79,62 ile 80,51 dolar aralığı direnç, 78,73 ile 77,84 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilir.