Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Petrol Üretimi Azaldı! Küresel Talep Artış Bekliyor

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), haziran ayı ham petrol üretiminin günlük 80 bin varil azalarak 26 milyon 566 bin varile gerilediğini açıkladı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler

 

POPEC’in yayımladığı aylık rapora göre, Suudi Arabistan’da üretim düşerken, Libya ve Venezuela’da artış gözlendi. Bu dönemde, OPEC+ ülkeleri dahil toplam ham petrol üretimi ise bir önceki aya göre günlük 125 bin varil azalarak 40 milyon 801 bin varile geriledi.

OPEC, 2024 yılı için küresel petrol talebi öngörüsünü değiştirmeyerek, günlük 2 milyon 250 bin varil artışla 104 milyon 460 bin varil olarak belirledi. Örgüt, 2025 yılında ise günlük 1 milyon 850 bin varil artışla talebin 106 milyon 310 bin varile yükseleceğini öngörüyor. Talep artışında özellikle OECD dışı ülkelerdeki sanayi ve ulaşım sektörlerinin etkisi büyük olacak.

Küresel petrol piyasasında, OECD ülkelerindeki talep artışıyla birlikte, Çin ve Orta Doğu gibi OECD dışı ülkelerdeki petrokimya sektöründeki büyüme de dikkat çekiyor. Bu durum, petrol piyasasındaki gelecek yıl için umut vaat eden bir büyüme öngörüsü sağlıyor.