Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Quick Finans’tan 700 milyon lira: KOBİ ve esnafa büyük destek

Quick Finans, yurt içi yatırımcılar için nominal değeri 700 milyon lira olan tahvil ihracını başarıyla tamamladı. Şirket, bu kaynakla KOBİ ve esnafın finansman ihtiyaçlarını desteklemeyi hedefliyor.

Quick Finans, yurt içi

700 milyon lira değerinde olan ve 25 Temmuz 2025 vadeli ve 372 günlük, yüzde 57 basit faizli tahvil ihracı ile sağlanacak kaynak KOBİ ve esnafın finansman desteğine sunulacak.

Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) 1 milyar 620 milyon liraya kadar borçlanma aracı ihracı için başvurduklarını ve bu başvurunun 4 Temmuz’da onaylandığını belirtti. Karadağ, şirketin Türkiye’de ilk sigorta grubu tarafından kurulan finansman şirketi olduğunu ve sigorta ile kredi ürünlerini bir arada sunduklarını ifade etti.

Karadağ, tahvil ihracının şirketin sermaye yapısına ek olarak finansman kaynaklarını artırarak KOBİ ve esnafın finansman ihtiyaçlarına yönelik projeleri destekleyeceğini vurguladı. Şirketin sunduğu ürünler arasında otomotiv ve mobilite kredileri, ticari ve tarımsal tedarik zinciri, sağlık ve eğitim gibi geniş bir yelpazede finansman ürünleri yer alıyor.

Karadağ, “Finansman şirketlerinin en önemli özelliklerinden biri, finansmanı geniş kesimlere ulaştırarak kamunun finansman ihtiyacını karşılamaktır,” diyerek, Quick Finans’ın bu doğrultuda hareket ederek, KOBİ ve esnafın tedarik, stok ve yatırım ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ayrıca, Quick Finans’ın sunduğu Poliçe Prim Kredisi gibi ürünlerin finansal kapsayıcılık ve araç çeşitliliğini artırma açısından önemli olduğunu belirten Karadağ, bu ürünlere olan yüksek talebin de altını çizdi.