Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sivas’ta Bereketli Sezon Başladı

Sivas’ta, Türkiye’nin kayısı üretiminde önemli bir yere sahip olan Gürün ilçesi Tepecik köyünde bu yıl kayısı hasadı başladı. Vali Yılmaz Şimşek’in katılımıyla gerçekleşen hasatta, çiftçilere bereketli bir sezon dileyerek destek verildi.


Sivas'ta, Türkiye'nin kayısı üretiminde

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Gürün ilçesine bağlı Tepecik köyünde kayısı hasadına katılarak mevsimlik işçilerle bir araya geldi. Şimşek, burada yaptığı açıklamada, bu yıl kayısı hasadında yüzde 20 rekolte artışı beklediklerini belirtti. Gürün ilçesinin mikro klima özelliği sayesinde kayısı üretimi için son derece uygun bir bölge olduğunu vurgulayan Şimşek, özellikle Tepecik bölgesinde üretimin her geçen gün arttığını ifade etti.

Sivas'ın Gürün ilçesinde kayısı hasadı başladı - Son Dakika

Vali Şimşek, üreticilere yönelik fidan dağıtımlarının devam ettiğini ve bölgedeki kayısı ağacı sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Şu anda bölgede yaklaşık 15 bin ton kayısı üretimi gerçekleştirildiğini ve 300 binin üzerinde kayısı fidanının bulunduğunu aktaran Şimşek, bu çabalarla Gürün kayısısının marka değerini artırmayı ve bölgenin kayısı üretimindeki payını daha da yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti.

Altın sarısında hasat başladı

Kayısı hasadı etkinliğine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Gürün Kaymakamı Abdullah Sarı, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ve ilçe protokolü de katıldı.