Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taşköprü Sarımsağı Hasadı Başladı: Satış Fiyatı Değişiyor

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Avrupa Birliği tarafından tescillenen Taşköprü sarımsağının bu yılki hasadı başladı. Sağlık açısından zengin içeriği ve eşsiz lezzetiyle öne çıkan sarımsak, Türkiye’nin önemli tarımsal ürünlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Avrupa

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hasat etkinliğine Kastamonu Valisi Meftun Dallı ve AK Parti Kastamonu milletvekilleri Halil Uluay ile Fatma Serap Ekmekci de katıldı.

Taşköprü sarımsağı, 24 bin dekarlık alanda bu yıl üretildi. Üretim sürecinde kalitesini ve doğallığını koruyan sarımsak, özellikle yüksek selenyum içeriği ile sağlık açısından da tercih ediliyor. Sarımsağın raf ömrünü uzatmak için soğuk hava depolarının önemine değinen yetkililer, bu konuda yapılacak yatırımların ürünün piyasadaki sürekliliğini artıracağını belirtti.

Taşköprü sarımsağında hasat devam ediyor, 40 ila 130 lira arasında satılıyor

 

Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu, bu yıl için 25 bin ton civarında bir üretim beklentisinde olduklarını ifade ederek, sarımsağın piyasadaki fiyat aralığının boyutuna göre 40 ila 130 lira arasında değiştiğini aktardı. Eligüzeloğlu, Taşköprü sarımsağının Türkiye’de ve dünya çapında tanınmış bir marka olduğunu ve kalitesiyle fark yarattığını vurguladı.

 

Kastamonu'da Taşköprü sarımsağının hasadına başlandı

 

Taşköprü sarımsağının hem yerel ekonomiye önemli katkı sağladığı hem de Türkiye’nin tarımsal zenginliklerinden biri olarak ulusal ve uluslararası pazarda yerini sağlamlaştırdığı belirtiliyor. Bu yılki hasatla birlikte Türkiye’nin en kıymetli tarım ürünlerinden biri olan Taşköprü sarımsağı, sağlık ve lezzet arayanların tercihi olmaya devam ediyor.