Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tayvan 2024 İstanbul Ticaret Buluşması Gerçekleşti

Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyon Ankara Temsilcisi Volkan Chi-Yang Huang, Türkiye’nin Tayvan’ın takım tezgahları ihracatı için ilk 3 hedef ülke arasında yer aldığını belirtti.

Taipei Ekonomik ve Kültürel

Huang, “Türkiye ve Tayvan sırasıyla dünyanın ilk 18 ve 21 ekonomisi arasında yer almaktadır ve her ikisi de makine, BİT, akıllı şehir, elektrikli araçlar, dronlar ve e-spor sektörlerinde birbirlerini oldukça tamamlayıcı niteliktedir. Dolayısıyla, işbirliği için hala pek çok alan bulunmaktadır.” dedi.

İstanbul’da bir otelde düzenlenen Tayvan 2024 İstanbul Ticaret Buluşması etkinliğine Volkan Chi-Yang Huang’ın yanı sıra New Taipei City Belediye Başkan Yardımcısı Chu Tih-Ju, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Tayvan İş Konseyi Başkanı Necmettin Uzun ve çeşitli firma yetkilileri katıldı.

Yeni Taipei Şehri Belediyesi, sanayi başkenti olarak bilinen ve BİT endüstrisinin merkezi olan kentten 300 binden fazla fabrika ve şirketle Türkiye’ye 20 şirketten oluşan bir ticaret heyeti getirdi. Bu heyet, endüstriyel tedarik zincirindeki güçlü donanım ve yazılım entegrasyon yeteneklerini kullanarak iki bölge arasında daha çeşitli sınır ötesi işbirlikleri ve tedarik zinciri alışverişlerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

“Türkiye, Tayvan İçin Hayati Öneme Sahip”

Chi-Yang Huang, Tayvan’ın bir ticaret ülkesi olduğunu ve güçlü bir sanayi ve üretim kapasitesine sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin Tayvan için hayati önem taşıyan ticaret ortaklarından biri olduğunu vurguladı. “İki ülke arasındaki ikili ticaret, 2023 yılında 1,8 milyar dolara ulaştı.” diye konuştu.

Huang, Türkiye ve Tayvan’ın makine, BİT, akıllı şehir, elektrikli araçlar, dronlar ve e-spor sektörlerinde birbirlerini tamamlayıcı nitelikte olduğunu belirtti. “Türkiye, tüm ülkelerle ticaret diplomasisini teşvik etmeye hevesli. Tayvan da aynı yönde çalışıyor. Kamu ve özel sektör ortaklığı yoluyla ticari işbirliğinin şirketlere fayda sağlayacağından ve ülkeler arasındaki ilişkileri geliştireceğinden eminiz.” dedi.

“Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa Pazarlarına Genişlemek İçin Stratejik Bir Merkez”

New Taipei City Belediye Başkan Yardımcısı Chu Tih-Ju ise Türkiye’nin sadece Avrupa’nın 6’ncı en büyük ekonomisi olmadığını, aynı zamanda AB ülkeleriyle uzun süredir yakın bağlara sahip köklü bir endüstriye sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin Yeni Taipei Şehri işletmeleri için Orta Doğu ve Avrupa pazarlarına genişlemek için stratejik bir merkez olabileceğini vurguladı.

Chu Tih-Ju, Türkiye’nin Akıllı Şehirler Ulusal Politikası ve Eylem Planı ve Enerji Verimliliği Eylem Planı’nı aktif olarak tanıtarak dijital dönüşümü ve yenilenebilir enerji gelişimini teşvik ettiğini belirtti. “Bu ziyaret, yerel firmalarla bağlantı kurarak uluslararası ticareti ve somut işbirliklerini teşvik etmeyi, ikili işbirliği köprüleri oluşturmayı ve Yeni Taipei’yi Türkiye için güvenilir bir ortak olarak konumlandırmayı amaçlamaktadır.” dedi.

“Türkiye-Tayvan Ticari İlişkileri Güçleniyor”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Tayvan İş Konseyi Başkanı Necmettin Uzun, DEİK’in Türkiye’nin iş dünyasının önde gelen girişimcilerini temsil eden 152 iş konseyi, 99 kuruluşu ve 3 bini aşkın bireysel üyesi ile Türkiye özel sektörünün dış ekonomik ilişkilerini yürüten bir iş diplomasisi kuruluşu olduğunu ifade etti. Uzun, iki ülke arasındaki ilişkilerde yakalanan pozitif ivmenin devam etmesini temenni ettiklerini ve ticaret dengesinin geliştirilmesini öncelediklerini belirtti.