Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telekomünikasyon sektöründe 284 siber güvenlik olayı

Kaspersky tarafından yayımlanan 2024 yılının ilk yarısına ait rapor, telekomünikasyon sektörünün siber suçlular tarafından en fazla hedef alınan sektörlerden biri olduğunu ortaya koydu. Ocak-Haziran 2024 döneminde, telekomünikasyon sektöründe 10 bin sistem başına ortalama 284 siber güvenlik olayı yaşandı.

Kaspersky tarafından yayımlanan 2024
Raporda, kitlesel medya şirketlerinin 10 bin sistem başına 180 saldırı, inşaat sektörünün ise 179 saldırı yaşadığı belirtilirken, gıda ve sanayi sektörlerinde bu rakamlar sırasıyla 122 ve 121 olarak belirlendi. Telekomünikasyon sektörü, 10 bin sistem başına ortalama 32 kritik saldırı ile en yüksek kritik olay sayısına sahip olurken, bilişim teknolojileri sektörü yaklaşık 12 ortalama kritik olayla onu takip ediyor. Kamu sektörü ise ilk yarıda ortalama 8 kritik olay yaşadı.

Kaspersky Managed Detection and Response (MDR) Başkanı Sergey Soldatov, telekomünikasyon sektörünün siber suçlular açısından neden bu kadar cazip olduğunu açıkladı. Soldatov, “Telekom sektöründeki başarılı bir saldırı, milyonlarca müşterinin kişisel bilgilerini ifşa edebilir ve bu bilgiler, diğer hedefli saldırılar için bir sıçrama tahtası görevi görebilir. Bu yüzden telekom sektörü siber suçlular için oldukça çekici” dedi.

Kitlesel medya kuruluşları uluslararası çatışmalarda daha sık hedef haline gelirken, inşaat firmalarının yüksek nakit akışları ve taşeronlara olan güvenleri nedeniyle saldırılara karşı savunmasız olduğu ifade edildi.

Kaspersky, kurumların siber tehditlere karşı korunmak için aşağıdaki önlemleri almasını önerdi:

  • Güçlü Uç Nokta Koruması: Kaspersky Next gibi EDR ve XDR çözümleri kullanılmalı.
  • Gelişmiş Tehdit Tespiti: Kaspersky Anti Targeted Attack Platform gibi ağ düzeyinde tehdit tespiti yapan çözümler kullanılmalı.
  • Proaktif Tehdit Araştırması: Yönetilen Algılama ve Yanıt (MDR) sistemleri uygulanmalı.
  • Periyodik Tehlike Değerlendirmesi: Altyapının güvenliği düzenli olarak değerlendirilmelidir.
  • Siber Güvenlik Eğitimleri: Kaspersky Uzman Eğitimi ve Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformu gibi hizmetlerle güvenlik farkındalığı artırılmalıdır.