Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜİK, Mevsim Etkilerinden Arındırılmış TÜFE Göstergelerini İlk Kez Yayınlayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) göstergelerini ilk kez 4 Ekim tarihinde yayımlayacağını duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),

Bu veriler, Tüketici Fiyat Endeksi Haber Bülteni’nde yer alan istatistiksel tablolar bölümünde yer alacak.

TÜİK, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile gerçekleştirdiği istişare grubu toplantıları sonucunda, bu yeni göstergelerin üretimiyle ilgili nihai aşamaya gelindiğini açıkladı. Duyuruda, mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE ve özel kapsamlı TÜFE göstergelerinin her ay TÜFE haber bülteninin yayımlanmasından bir iş günü sonra saat 16.00’da TÜİK web sitesinde paylaşılacağı belirtildi.

Yeni göstergelerle birlikte, kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda, cari aya ilişkin Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması (COICOP) düzeyinde tüm temel başlıklar için aylık ve yıllık değişim oranlarını içeren yeni bir tablonun da yayımlanacağı açıklandı. Bu yeni tablo sayesinde, aylık bazda en yüksek artış, en fazla düşüş ya da en az artış gösteren sınırlı sayıda başlık hakkında detaylı bilgiler sunulacak.

TÜİK, mevcut iki tablonun yayından kaldırılacağını ve bu yeni tabloyla birlikte daha kapsamlı verilere erişim imkanı sağlanacağını vurguladı. Bu gelişmeler, ekonomik verilerin daha anlaşılır ve kullanışlı hale gelmesine katkıda bulunacak.