Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tüketici Güveni 8 Ayın En Düşük Seviyesinde

Michigan Üniversitesi tarafından yapılan ölçümlere göre, ABD’de tüketici güven endeksi temmuz ayında 66’ya düşerek son 8 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Michigan Üniversitesi tarafından yapılan

Michigan Üniversitesi tarafından açıklanan verilere göre, tüketici güven endeksi geçen aya göre 2,2 puan azalarak 66 seviyesine geriledi. Piyasa beklentileri ise endeksin 68,5 seviyesinde olacağı yönündeydi. Bu sonuç, Kasım 2023’ten sonra görülen en düşük seviye olarak kaydedildi. Haziran ayında 68,2 olarak hesaplanan tüketici güven endeksi, art arda dördüncü ayda da düşüş göstermişti.

Mevcut ekonomik koşullar endeksi temmuzda 1,8 puan azalarak 64,1’e gerilerken, tüketici beklentileri endeksi de aynı dönemde 2,4 puan azalışla 67,2 olarak ölçüldü. Ayrıca, tüketicilerin kısa ve uzun vadeli enflasyon beklentileri temmuzda yüzde 3’ten yüzde 2,9’a geriledi. Michigan Üniversitesi Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, yapılan açıklamada, yaklaşan seçimlerle birlikte tüketicilerin ekonomik belirsizlik algısında önemli bir artış yaşadığını belirtti.