Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye-AB Ticaret Diyaloğu Güçleniyor: Yeni Adımlar ve Yatırım Heyecanı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Brüksel’de gerçekleşen Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat

 

Toplantı sonucunda, Türkiye ve AB arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve modernize edilmesi kararı alındı. Gümrük Birliği’nin günün uluslararası ticaret koşullarına uyum sağlaması ve yeni işbirliği alanlarının keşfedilmesi öne çıkan konular arasında yer aldı.

Bakan Bolat, toplantının Türkiye-AB ilişkilerinde bir kilometre taşı olacağını belirterek, “Yeni kurulan bu diyalog mekanizması, ticari ortaklığımızı güçlendirecek ve yeni fırsatlar yaratacak” dedi. Özellikle yeşil ve dijital dönüşüm alanlarında ilerleme kaydedildiği vurgulandı.

Ayrıca, Çinli elektrikli araç üreticisi BYD’nin Türkiye’ye yapacağı yatırımın memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, Türkiye’nin elektrikli araç üretimi konusunda önemli bir merkez haline gelme potansiyeline vurgu yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Türkiye’nin AB tedarik zincirlerine entegrasyonunun ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin önemi vurgulandı. Ticarette yaşanan güncel zorlukların ele alındığı toplantıda, vize kolaylaştırma ve sınırların açılması gibi konular da masaya yatırıldı.