Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye, Küresel Markalar İçin En Doğru Adres

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’ye yapılan yatırımların ülkenin marka değerini artırdığına dikkat çekerek, yüksek teknoloji ve inovasyon merkezi olmanın, küresel liderlerin yatırım adresi olmanın çok yönlü kazanımlar getirdiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Bir televizyon kanalında Türkiye’ye gerçekleştirilen yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kacır, BYD Başkan Yardımcısı ve BYD Amerika Üst Yöneticisi (CEO) Stella Li’nin Anadolu Ajansı’na verdiği mülakata atıfta bulundu. Kacır, “Stella Li, Çinli turistlerin her yıl dünyada 200 milyar dolar harcadığını belirtiyor ve Türkiye’nin bu yatırımlarla Çinli turistler tarafından daha fazla fark edileceğini söylüyor. Bu tür yatırımlar Türkiye’nin marka değerini yükseltiyor.” dedi.

Son 22 yılda küresel yatırım çekme konusunda hızlandıklarını belirten Kacır, Türkiye’nin Avrupa ve Amerika markaları için nitelikli insan kaynağı sağlayan bir merkez ve alternatif tedarik merkezi olduğunu, aynı zamanda dünya pazarlarına açılmak isteyen Çin markaları için en ideal adres olduğunu ifade etti.

“Renault 50 Yıldan Fazladır Burada”

Renault Grup Global Üst Yöneticisi (CEO) Luca de Meo ile görüşmeleri sorulan Kacır, Renault’nun 50 yılı aşkın süredir Türkiye’de olduğunu ve Bursa’da 360 bin araçlık üretim tesisine sahip olduğunu söyledi. Kacır, “Renault CEO’su aynı zamanda Avrupa Otomotiv Üreticileri Birliği Başkanı. Bu da önemli çünkü yeşil dönüşüm sürecinin Avrupa’da özel sektör liderliğini yapıyor. İstanbul’da ekibiyle misafirimiz oldular. Hem mevcut markalarla hem de yeni teknolojilerin Türkiye’de üretilmesi konusunda planlar yapıyoruz. Renault son dönemde Türkiye’de hibrit araçlarla ilgili önemli adımlar attı. Hibrit motorlarını da Türkiye’de üretme konusunda yatırımlar gerçekleştirdi. Gelecek dönemde 4 ya da 5 yeni modelin Türkiye’de üretimine geçecekler.” diye konuştu.

Sanayi Politikalarının Önemi

Kacır, sanayi politikasının tüm dünyada önem kazandığını belirterek, sadece para ve mali politikalarla bir ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmasının mümkün olmadığını vurguladı. Kişi başına gelirin yüksek gelir grubu sınırına dayandığını belirten Kacır, “Kişi başı gelirimiz 400 dolar daha arttığında yüksek gelir seviyesinde ülke olacağız. Bizim gibi ülkelerin bundan sonra yol almasının tek istikameti sanayi politikasında atılacak adımlar.” ifadelerini kullandı.