Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’den Yılın İlk Yarısında İhracat Rekoru!

Türkiye, Romanya’ya yönelik ihracatını yılın ilk yarısında büyük ölçüde artırarak dikkat çekiyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Türkiye’nin Romanya’ya yönelik ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre 856,8 milyon dolarlık artışla 4 milyar dolara yaklaştı.

Türkiye, Romanya'ya yönelik ihracatını
İstanbul merkezli şirketlerin 2,1 milyar dolarlık ihracatıyla öne çıktığı bu dönemde, Türkiye’nin Romanya’ya yaptığı dış satımda kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü öne çıkıyor. Çelik, otomotiv endüstrisi, demir-dışı metaller ve yaş meyve-sebze gibi sektörler de önemli miktarlarda ihracat gerçekleştirdi.

Türkiye ile Romanya arasında son dönemde enerji ve inşaat gibi alanlarda artan işbirlikleri de dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu’nun liderliğinde imzalanan anlaşmalar, ticari ilişkilerin daha da güçlenmesini sağlamış durumda.

Romanya, Türkiye’nin yılın ilk yarısında en fazla ihracat yaptığı 9. ülke olarak öne çıkarken, Türkiye’nin toplam dış satımında önemli bir yer tutuyor.