Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin En Büyük Entegre Hayvancılık Tesisi Yükseliyor

Ağrı Valiliği ve TOKİ iş birliğiyle hayata geçirilen Ağrı Ahırlar Projesi, Türkiye’nin en büyük entegre hayvancılık tesisleri arasında yer alacak.


Ağrı Valiliği ve TOKİ

Proje, Baloluk ve Bölükbaşı köyleri arasında inşa edilen modern tesislerde 314 adet ahır ve 3 adet veteriner binası içerecek. Toplamda 165,361 metrekare kapalı alan ve 49,736 metrekare açık alana sahip olan tesis, 10,648 büyükbaş hayvana ev sahipliği yapacak kapasiteye sahip olacak.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, projenin Ağrı’nın ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Yüzde 60’ı tamamlanan proje çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurgulayarak, tesisin en kısa sürede tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Proje tamamlandığında Ağrı, hem hayvancılık sektöründe önemli bir merkez haline gelecek hem de bölgedeki istihdama önemli katkılar sağlayacak.

Ağrı Ahırlar Projesi, modern ahır yapılarıyla hayvanların konforunu ve ürün kalitesini artırmanın yanı sıra, et entegre tesisleriyle bölgede katma değerli üretimi destekleyecek önemli bir altyapıyı temsil ediyor.