Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin En Büyük Termik Santralinde Enerji Üretimi Durduruldu

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan Türkiye’nin en büyük termik santrali olan EÜAŞ Afşin-Elbistan B Termik Santrali, Çelikler Holding’in Afşin-Elbistan Linyitleri kül döküm sahasında meydana gelen göçük nedeniyle en az 6 ay süreyle enerji üretimini durdurdu.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan

Yaklaşık 15 gün önce yaşanan göçük, kömür arzının karşılanamamasına yol açarak santralin enerji üretimini durma noktasına getirdi. EÜAŞ, 6 Şubat depremlerinin ardından hızlı bir revizyona girmiş ve kısa sürede yüksek verimlilikle enerji üretmeye başlamıştı. Ancak, yaşanan bu olay sonrasında, kömür ve kül döküm hatlarındaki sorunlar nedeniyle santralin enerji üretimi en az 6 ay süreyle yapılamayacak.

Bu durumun, kamunun maliyetine milyarlarca lira zarar vereceği öngörülüyor. Ayrıca, Afşin-Elbistan B Termik Santralinin kömür ihtiyacını karşılamak için açılan ve özel bir şirket tarafından işletilen Çöllolar Kömür İşletmesi, 2011 yılında yaşanan bir göçükten bu yana kapalı durumda. Uzun süren yargı süreçlerinin ardından yaklaşık iki yıl önce Türkiye Taş Kömürüne (TKİ) devredilen işletmede yeni ocak açma çalışmaları devam ediyor.