Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TUSAŞ uluslararası pazarda büyüyor

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, yeni ihracat anlaşmalarına yönelik görüşmeler hakkında bilgi verdi. Demiroğlu, Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu ülkeleriyle ihracat odaklı temaslarının sürdüğünü belirtti.

Türk Havacılık Uzay Sanayii

Demiroğlu: “Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu Ülkeleriyle İhracat Görüşmeleri Sürüyor”

Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda açıklamalarda bulunan Demiroğlu, TUSAŞ’ın tasarım, üretim, test ve uçuş kabiliyetlerine sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’nin özgün helikopteri GÖKBEY’in ilk yurt dışı uçuş gösterisini gerçekleştirdiğini belirten Demiroğlu, “GÖKBEY, HÜRJET ve HÜRKUŞ’a büyük ilgi var. AKSUNGUR da başarılı satış rakamlarına ulaşıyor. Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu ülkeleriyle ihracat görüşmeleri yapıyoruz” dedi.

HÜRJET Eylül Ayında Mısır’da

HÜRJET’in Avrupa’daki bir ülkeden ilgi gördüğünü ve eylülde Mısır’a gideceğini açıklayan Demiroğlu, bu sürecin uzun vadeli iş geliştirme süreçleri olduğunu ifade etti. Türk Hava Kuvvetleri ile yapılan sözleşmelerin bu ilgiyi artırdığını belirtti.

GÖKBEY’in İlk Yurt Dışı Uçuş Gösterisi

Demiroğlu, Türkiye’nin ilk özgün helikopteri GÖKBEY’in yurt dışından büyük ilgi gördüğünü ve uygun maliyetle, yüksek kalitede üretim hedeflediklerini söyledi. Gelecek aylarda KAAN’ın diğer prototiplerinde hızlı ilerleme beklediklerini ve ikinci prototipin gelecek yıl sonunda çıkacağını duyurdu.

Tedarik Zinciri ve Üretim Kapasitesi Büyütme Çalışmaları

Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer müşterilerin ihtiyaçlarına öncelik verdiklerini belirten Demiroğlu, tedarik zincirlerini büyütmek ve üretim kapasitelerini genişletmek üzerine çalıştıklarını söyledi. “3 GÖKBEY helikopterini ağustosta Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edeceğiz. GÖKBEY’in iş geliştirme süreçlerinde satışları için yerli motorla ilk teklifimizi yapacağız” dedi.

HÜRJET ve HÜRKUŞ’a Büyük İlgi

HÜRJET ve HÜRKUŞ’a büyük ilgi olduğunu ve Türk Hava Kuvvetleri ile imzalanan sözleşmelerin bu ilgiyi artırdığını belirten Demiroğlu, “Bu ilgiyi görmekten memnunuz. 10 tonluk ağır klasman helikopterler üzerinde de çalışmalarımızı yoğunlaştırdık” şeklinde konuştu.

TUSAŞ’ın yeni ihracat anlaşmalarına yönelik çalışmaları, Türkiye’nin savunma ve havacılık sektöründe uluslararası alanda rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.