Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu açıkladı: 9 Ağustos’ta başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ile Kocaeli arasında direkt uçuşların 9 Ağustos’tan itibaren başlayacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ile Kocaeli arasında direkt uçuşların 9 Ağustos’tan itibaren başlayacağını duyurdu. Uraloğlu, şehirlerarası otobüslerle yaklaşık 14 saat süren 995 kilometrelik mesafenin, yeni uçuşlarla 1,5 saate indirileceğini belirtti.

Pegasus Havayolları tarafından gerçekleştirilecek uçuşlar, 9 Ağustos – 20 Eylül tarihleri arasında her cuma günü yapılacak. Uçuşlar ilk etapta 7 hafta sürecek. Trabzon’dan sabah 06.00’da kalkacak uçak, Kocaeli’ye 1 saat 50 dakika sonra ulaşacak. Kocaeli’den ise sabah 08.25’te hareket edecek uçak, Trabzon’a 1 saat 30 dakika içinde, 09.55’te varacak.

Bakan Uraloğlu, yeni uçuşların Trabzon Havalimanı ile Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı arasında ekonomik ve turistik potansiyel açısından önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. “Türkiye’nin doğusunu batısıyla yakınlaştırıyoruz. Bu uygulama ile hem Trabzon hem de Kocaeli ve çevre illerin nüfus hareketliliği esneklik kazanacak. Uçuşlarla yolculara hızlı ve konforlu seyahat deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Talebe bağlı olarak uçuş sayıları ve saatleri artırılabilir,” dedi.