Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulus Dağı Eteklerinde 7. Geleneksel Kiraz Şenliği Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Gözeren kırsal mahallesinde düzenlenen 7. Geleneksel Kiraz Şenliği, Ulus Dağı eteklerindeki Sarıcaova Yaylası’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yörenin meşhur kirazlarının hasat sezonunda düzenlenen bu şenlik, yerel halk ve çevre bölgelerden gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Gözeren

 

Şenlik, imece usulü hazırlanan hayır yemeklerinin kazanlarda pişirilerek ziyaretçilere ikram edilmesiyle başladı. Etkinlikte Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi ve ardından yöresel oyunlar sergilendi. Gözeren mahallesinde üretilen, dünya geneline ihraç edilen lezzetli kirazlar da katılımcılara sunuldu.

Ulus Dağı eteklerinde kiraz şenliği

Etkinliğe, Sındırgı Kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Başkan Yardımcısı İsmail Sönmez, meclis üyeleri ve mahalle sakinlerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar katıldı.

Mersin'de kiraz hasadı başladı

 

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, şenlikte yaptığı konuşmada, “Eşsiz doğal güzelliklere sahip ilçemizde, Gözeren mahallemizin düzenlediği geleneksel kiraz şenliğinde bir araya geldik. Bu tür organizasyonlar birlik ve beraberliğimizin, dayanışmamızın artmasını sağlıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve hayırlarının kabul olmasını diliyorum” dedi.

7. Geleneksel Kiraz Şenliği, katılımcılar için unutulmaz anılar ve tatlar bırakarak sona erdi. Bu tür etkinliklerin, yerel kültürün ve tarımın tanıtılmasında büyük rol oynadığı vurgulandı.