Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uluslararası Çalışma Konferansı’nda Yeni Standartlar Değerlendirildi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Yasser Hassan, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen 112. Uluslararası Çalışma Konferansı’nda biyolojik tehlike çeşitliliği konusunda yeni bir çalışma standardının kabul edilmesinin önemine değindi.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)

 

Konferansın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hassan, yeni kabul edilen çalışma standardının, biyolojik tehlike çeşitliliği alanında önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bu teknik standart, üye devletlerimizin dikkatle incelemesi gereken bir alan. Türkiye olarak, bu yeni standartın uygulanmasında diğer üye devletlere destek olmaya hazırız.” dedi.

Hassan ayrıca konferansta yapay zekanın iş dünyasındaki etkilerinin ele alındığını da vurgulayarak, yapay zekanın hızla geliştiğini ve iş ilişkilerinde köklü değişikliklere neden olduğunu ifade etti. Bu değişikliklere uyum sağlamanın önemine vurgu yapan Hassan, yeni becerilerin kazanılması ve işçi haklarının korunmasının bu süreçte kritik olduğunu belirtti.

Sonuç bildirgesinin, ücretsiz çalışmanın cinsiyetler arası dengesini sağlama ve yaygınlığını azaltma hedeflerini içerdiğini de sözlerine ekledi.