Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversite’den tarlaya: Genç çiftçiden ilk adım

Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Bilal Köse, tarım alanındaki ilgisini 20 dönüm arazide yaban mersini yetiştiriciliğine dönüştürdü. Köse, çocukluk hayalini gerçekleştirerek, üniversite eğitimi sürecinde öğrendiği bilgilerle bu alanda üretime adım attı.

Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

DÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emrah Çiçek ile yürütülen araştırmalar sonucunda arazisinin yaban mersini yetiştiriciliği için uygun olduğu belirlenen Köse, projeye 2 bin fidanla başladı. Daha sonra yan taraftaki araziyi kiralayarak 4 bin fidan daha ekledi. 2022 yılında başladığı üretim faaliyetlerinde, bu yıl ilk hasadını aldı ve asıl hasadın gelecek yıl başlayacağını belirtti.

Üniversite öğrencisi tarafından ekildi: 3 yıl sonra ilk meyvesini verdi! İlk hasat meyveleri 350 TL'den satılıyor...

Üretim sürecinde talep artışı nedeniyle hedeflerini genişleten Köse, sadece tarlada üretim yapmakla yetinmeyip, ilerleyen yıllarda paketleme, işleme ve meyve suyu, reçel gibi ürünler üretmeyi planladığını açıkladı. Ayrıca, tesis kurma hedefiyle ilgili çalışmalar yapacağını ve Düzce Valiliği ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden destek almayı planladığını ifade etti.

Yaşıtları bilgisayar başında o tarlada yaban mersini yetiştiriyor - Düzce  Damla Gazetesi

Köse, tarım işinin sadece maddi kazançla değil, aynı zamanda istek ve emekle yapılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda yaşıtlarına tavsiyelerde bulundu. Nihai hedefinin 40 ton yaban mersini üretmek olduğunu belirten Köse, bu yıl 1,5 ton, gelecek yıl ise 10-12 ton verim beklediklerini sözlerine ekledi.