Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üreten Kadınlar Değişken Fon’u Halka Arz Ediliyor

Halkbank, kadın girişimciler ve iş gücünde cinsiyet eşitliğini destekleyen şirketlere yatırım fırsatı sunan “Halkbank Üreten Kadınlar Değişken Fon”u halka arz ediyor. Fon, Türkiye’de toplumsal cinsiyet odaklı yatırım yaklaşımının gelişimine katkı sağlamak amacıyla yatırımcılara kadınların güçlenmesini önceliklendiren şirketlere yatırım yapma imkanı sunacak.

Halkbank, kadın girişimciler ve
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kadınların iş gücüne tam ve eşit katılımının yanı sıra yönetim ve karar alma süreçlerindeki varlıklarının artırılmasının sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için kritik önem taşıdığını belirtti. Arslan, “Üreten kadının bankası olarak, kadın girişimcilere ve kooperatiflerine özel finansal ürün ve çözümlerimizle ülkemizin her noktasına ulaşmak için çalışmaktayız. Halkbank Üreten Kadınlar Değişken Fon’un halka arzından heyecan duyuyor ve yatırımcıları iş hayatında kadınlara düzenli olarak eşit haklar sağlayan ve fırsat eşitliğini destekleyen şirketlere yatırım yapma imkanı sunan bu fonu değerlendirmeye çağırıyoruz,” dedi.

Fon, Halkbank şubelerinden, Halkbank internet şubesinden ve Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) aracılığıyla tüm banka ve aracı kurumlardan satın alınabilecek. “Ziraat Portföy Halk’ın Üreten Kadınları Değişken Fon” adıyla yarın satışa çıkacak olan fon, kadınların istihdam ve yönetimde söz sahibi olmalarını destekleyen şirketlerin ihraç ettiği yerli borçlanma araçları, kira sertifikaları ve ortaklık paylarından oluşacak. Fonun toplam değerinin en az yüzde 80’i bu tür yatırım araçlarından oluşacak.

Yatırım yapılacak şirketler, İstanbul Üniversitesi danışmanlığında oluşturulan “Halkbank Üreten Kadınlar Şirketleri” havuzundan seçilecek. Şirketlerin, yönetim kurulunda en az bir kadın üye bulundurma veya yönetiminde karar verici pozisyonda kadın yönetici bulundurma kriterlerinden birini sağlaması gerekiyor.

Arslan, ayrıca Halkbank’ın kadın girişimciler ve kooperatiflerine yönelik özel finansal ürün ve çözümleriyle ülkenin dört bir yanına ulaştıklarını ve bu fonun, eşitlik politikalarını desteklemede önemli bir adım olduğunu vurguladı.