Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yarısı Bizden” kampanyası için yeni dönem müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar’da gerçekleştirilen Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “Yarısı Bizden” kampanyasında yeni başvuru dönemi başlatıldığını ve artık tarih kısıtlaması olmayacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar’da gerçekleştirilen Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “Yarısı Bizden” kampanyasında yeni başvuru dönemi başlatıldığını ve artık tarih kısıtlaması olmayacağını duyurdu. Bakanlık, bu projeleri bina veya ada bazında yürütmeyi planlıyor.

Konuşmasına, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye başsağlığı dilekleri ve Filistin’e özgürlük temennisiyle başlayan Kurum, İstanbul’da yapılan çevre ve şehircilik yatırımları hakkında bilgi verdi. Bakan, İstanbul’da 1076 sağlıksız konutu yıkarak yerlerine yeni konutlar inşa etmeye başladıklarını belirtti ve bu süreçte 18 ay içinde 4 farklı bölgede toplam 1.400 yeni konut inşa edileceğini duyurdu.

Kurum, belediye başkanlarına da çağrıda bulunarak, seçim sonrası asli görevlerine dönmelerini ve kısır tartışmalardan uzaklaşmalarını istedi. İstanbul’daki deprem riski konusunda uyarılarda bulunarak, şehirdeki sağlıksız konutların bir an önce dönüşmesi gerektiğini vurguladı.

Yarısı Bizden kampanyasında iyileştirmeler yapıldığını belirten Kurum, projelerde otopark ve sığınak alanlarının proje metrekaresinin dışında tutulacağını ve yüklenici firmalara işin başlangıcında ödeme yapılacağını açıkladı. Ayrıca, Bağcılar’da 4 bin 400 ev ve dükkanın temellerinin en kısa sürede atılacağını sözlerine ekledi.

Tören, yıkım işlemleri ve millet bahçesinin açılışıyla sona erdi. Bakan Kurum, millet bahçesinin son ağacını dikti ve şeref kütüğüne plaka yerleştirdi.