Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Tanıma Sistemi ile Fatura Kaçakçılığına Son: 8 Milyon Ticari Araç Kayıt Altında

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan ve 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), fatura kaçakçılığının önüne geçmeyi hedefliyor. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, bu yeni sistemin 8 milyon ticari aracı kayıt altına alarak vergi kaybının önlenmesinde önemli bir rol oynayacağını belirtti.


Hazine ve Maliye Bakanı

 

Akaryakıtta Kaçakçılık Faturaya Kaydı

Polat, akaryakıtta yapılamayan kaçakçılığın artık fatura üzerinde yapılmaya başlandığını ifade ederek, “Yeni sistemle fazla fiş ve fatura alınmasının önüne geçilecek ve vergi kaybı önlenecek. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, Merkez Bankası tarafından araçlara işlenecek bir çip ile tüm ticari araçların kayıt altına alınmasını sağlayacak. Bu sayede benzin istasyonlarında elle girilen plakalar otomatik olarak algılanacak ve maliyeye bildirilecek” dedi.

Vergi Kaybına Son

Yeni sistemin getireceği maliyetlere rağmen, fatura kaçakçılığının önüne geçilmesi ve devletin vergi kaybının engellenmesi adına bu uygulamanın önemli olduğunu vurgulayan Polat, “Akaryakıttaki fatura kaçakçılığının ve fazla alımların önüne geçileceği için sistemi sonuna kadar destekliyorum. Devletin vergi kaybı bu rakamlarda çok yüksek. İstasyonlar üzerindeki bu fatura kaçakçılığı yaftasının gideceği için de çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Ekonomiye Katkı

Polat, sistemin ülke ekonomisine sağlayacağı katkılara dikkat çekerek, “Ülkemizin bulunduğu durum içerisinde bunun altından rahatlıkla kalkabileceğimizi ve devletimize de gelir kaybı olmayacağını düşünüyorum” dedi.

Yeni Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girmesiyle birlikte, ticari araç sahipleri ve benzin istasyonları için daha şeffaf ve denetlenebilir bir yapının oluşacağı öngörülüyor.