Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emeklilere indirim sağlayan uygulama yürürlüğe girdi

Emeklilerin kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane, sosyal tesis ve konukevlerinden %15 indirimli yararlanabilmelerini sağlayan uygulama, bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Emeklilerin kamu kurum ve

Emeklilere yönelik indirim kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karar doğrultusunda, emekliler kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane, sosyal tesis ve konukevlerinden %15 indirimli olarak faydalanabilecekler. Uygulama, “Emekliler Yılı” kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanan refah artırıcı yeni düzenlemelerin bir parçası olarak hayata geçirildi.

Bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, emekliler kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden %15 indirimle yararlanabilecek. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı spor tesisleri de emeklilerin kullanımına açılacak. Bu karar, 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması” programında yaptığı konuşmada, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen çeşitli yenilikleri duyurmuştu. Bu yenilikler arasında yer alan indirim uygulaması, emeklilerin kamu tesislerinde daha uygun koşullarda hizmet alabilmelerini sağlayacak.