Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski başkana “kara para aklama” suçlaması

Jair Bolsonaro hakkında, devlet başkanlığı döneminde yabancı bir ülkeden “hediye olarak aldığı elmasları beyan etmediği” suçlamasıyla federal polis tarafından yürütülen soruşturmaya dair rapor hazırlandı.

Jair Bolsonaro hakkında, devlet

Brezilya Federal Polisi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında, Suudi Arabistan’dan “hediye olarak aldığı elmasları beyan etmeyip zimmetine geçirdiği ve vergisini ödemediği” suçlamalarıyla ilgili bir rapor hazırladı. Konuya dair bilgi veren iki yetkili, raporun Brezilya Yüksek Mahkemesi’ne gönderileceğini belirtti.

Federal Polis, Bolsonaro’yu “kara para aklama” ile suçladığı raporda, eski Devlet Başkanı’nın avukatlarından Frederick Wassef ve Fabio Wajngarten’in de aralarında bulunduğu 10 kişiyi dosyaya dahil etti. Yetkililer, mahkemeye suç duyurusunda bulunup bulunmayacağına Brezilya Başsavcısı Paulo Gonet’in karar vereceğini kaydetti.

Soruşturmanın gizli yürütülmesi gerektiğini savunan Wassef, olayın basına sızdırılmasını kınadı. Wajngarten ise sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, soruşturmayla herhangi bir ilgisi olmadığının bilinmesine rağmen Bolsonaro’yu savunduğu için sürekli cezalandırıldığını ifade etti.