Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EURO 2024’te İngiltere ile İsviçre Yarı Final İçin Sahaya Çıkıyor

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final mücadelesinde yarın İngiltere ile İsviçre karşı karşıya gelecek. Düsseldorf Stadı’nda oynanacak ve TSİ 19.00’da başlayacak müsabakayı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek. Orsato’nun yardımcılıklarını Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini yapacak. Alman hakem Daniel Siebert ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası

İngiltere, C Grubu’nda Danimarka, Slovenya ve Sırbistan’la mücadele etti ve 3 maç sonunda 5 puanla lider olarak son 16 turuna yükseldi. Grubunda 1 galibiyet ve 2 beraberlik alan İngiltere, 2 gol atarken sadece 1 gol yedi. Son 16 turunda Slovakya ile karşılaşan İngiltere, 90+5. dakikada bulduğu golle maçı uzatmalara taşıdı ve uzatmalarda rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi.

 

EURO 2024'te C Grubu: İngiltere - Son Dakika Spor Haberleri | Cumhuriyet

İsviçre ise ev sahibi Almanya’nın yer aldığı A Grubu’nda 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan topladı ve ikinci sırada yer aldı. Son 16 turunda son şampiyon İtalya’yı 2-0’la geçerek çeyrek finale ulaştı.

Euro 2024 Son 16 | İsviçre 2-0 İtalya (Özet, goller)- Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

 

Rekabette İngiltere Üstün

İngiltere ile İsviçre arasında bugüne kadar oynanan 27 karşılaşmada İngiltere 18 kez kazanırken, 6 maç berabere sonuçlandı. İsviçre sadece 3 kez galibiyet elde edebildi. İngiltere’nin 59 golüne karşı İsviçre 20 golle yanıt verdi.

 

İngiltere EURO 2024 kadrosu | İngiltere'nin EURO 2024 kadrosunda hangi oyuncular var?- Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

 

İngiltere’de 2 sarı kartı bulunan Marc Guehi, İsviçre karşısında oynayamayacak. Bellingham, Foden, Gallagher, Mainoo, Trippier ise kart görmeleri durumunda bir sonraki müsabakada yer alamayacak. İsviçre’de ise Freuler, Ndoye, Rodriguez, Sierro ve Xhaka sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

 

Muhtemel 11’ler

UEFA’nın internet sitesinde yer alan muhtemel 11’ler şu şekilde:

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Konsa, Shaw, Mainoo, Rice, Saka, Bellingham, Foden, Kane

İsviçre: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Widmer, Freuler, Xhaka, Aebischer, Ndoye, Embolo, Vargas

İngiltere ve İsviçre’nin yarı final mücadelesinde karşı karşıya geleceği bu heyecan dolu maç, futbolseverler tarafından büyük bir merakla bekleniyor.