Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail Hapishanelerinde Ciddi Hak İhlalleri İddiası

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde alıkoyduğu Filistinlilerin insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını iddia etti. Cemiyetin yayınladığı yazılı açıklamaya göre, Filistinliler hapishanelerde uzuvlarının anestezisiz kesilmesi, cinsel şiddet, tecavüz ve aç bırakma gibi ciddi hak ihlalleriyle karşı karşıya kalıyor.

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail

Cemiyetin verdiği bilgilere göre, alıkonulan Filistinliler 24 saat boyunca elleri ve gözleri bağlı olarak tutuluyor ve sürekli olarak fiziksel şiddete maruz bırakılıyorlar. Açıklamada, tutukluların sürekli aşağılandığı, tehdit edildiği ve onur kırıcı sözlere maruz kaldıkları belirtiliyor. İsrail hapishanelerinde tutukluların birbirleriyle iletişim kurmalarının engellendiği ve dini ibadetlerini yerine getirmelerine izin verilmediği ifade ediliyor.

Ayrıca açıklamada, bazı tutukluların uzuvlarının anestezi yapılmadan kesildiği ve bazılarının uzuvlarının sürekli bağlı halde tutulduğu için kesildiği iddia ediliyor. İsrail askerlerinin, hapishanelerdeki insanlık dışı muamelelerinin sürdüğü vurgulanırken, alıkonulan Filistinlilere temel hijyen ihtiyaçlarını karşılamaları için çok kısa süreler verildiği de aktarılıyor.

Son olarak, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve sivil altyapının büyük zarar gördüğü bilgisi paylaşılıyor.