Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Galyum 68 Ünitesi Hizmete Sunuldu

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde açılan Galyum 68 Ünitesi, kanser hastalarının tanı, teşhis ve tedavi takibinde önemli bir yenilik sunuyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde açılan

 Nükleer Tıp Uzmanı Yasemin Kutucu Cantürk ve ekibinin görev yaptığı ünite, PT-CT Görüntüleme ve Rezer Galyum Hazırlık odasıyla hem Eskişehir hem de bölge illerdeki kanser hastalarına hizmet verecek.

Nükleer Tıp Uzmanı Yasemin Kutucu Cantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galyum 68’in nükleer tıp alanında büyük yeniliklere yol açtığını belirterek, “Üç gündür faaliyette olan üniteyle prostat kanserlerinde ve nöroendokrin tümörlerinin tanısında, takibinde ve tedavisinde artık çok daha hızlı olabiliyoruz,” dedi.

Cantürk, Galyum 68’in prostat malignitelerine spesifik bir ajan olduğunu belirterek, “Galyum 68’i kullanarak yüksek doğrulukta sonuçlar elde edebiliyoruz. Doğruluk oranı yüzde 90’ların üzerinde,” diye konuştu. Ayrıca, Galyum 68’in kanser tedavisinde de kullanıldığını ifade eden Cantürk, “Lutesyumla işaretli PSMA’yı erkeklerde akciğerden sonra en sık görülen ikinci kanser olan prostat kanserinde kullanıyoruz. Nöroendokrin tümörlerin tedavisinde de çok etkili,” dedi.

Cantürk, Eskişehir Şehir Hastanesi olarak bu hizmeti vermekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Bu dünyada 2017 yılından sonra kullanıma giren çok yeni bir tetkik. Doğruluğu çok yüksek ve hastaya katkısı büyük. Bu hizmeti hastanemize kazandırdığı için İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Yaşar Bildirici’ye teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı.

Galyum 68 Ünitesi’nde prostat kanseri tedavisi için hastanede bulunan 65 yaşındaki Musa Şahbaz ise, “Afyonkarahisar’dan geldim. Bu hizmetin Eskişehir Şehir Hastanesi’nde sunulması benim için büyük bir kolaylık sağladı,” dedi.

Yeni açılan ünite, kanser hastalarının tanı ve tedavi süreçlerinde önemli bir katkı sağlayarak, yüz güldüren sonuçlar elde edilmesini hedefliyor.