Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gelenek Siirt’te Yaşatılacak

Siirt’in tescilli battaniyesi, “Yerel Dokumaların Ekonomik Değere Dönüştürülmesi Projesi” kapsamında açılan dokuma atölyesinde yaşatılacak.

Siirt'in tescilli battaniyesi, "Yerel
Siirt Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteğiyle hayata geçirilen Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Vali Kemal Kızılkaya, açılış töreninde, kentin zengin kültürel mirasını korumanın önemine vurgu yaparak, “Bu kadim kentin sahip olduğu kültürel zenginliği korumak ve geleceğe taşımak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur.” dedi.

Atölyenin Siirt’in ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Vali Kızılkaya, geleneksel Siirt battaniyesi dokumacılığının canlandırılması ve yeni nesillere aktarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin ise projenin maliyetinin 2 milyon 200 bin lira olduğunu açıklarken, atölyenin Siirt battaniyesi dokumacılığını tanıtmayı ve 25 kişilik istihdam sağlamayı amaçladıklarını söyledi.