Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençler Ücretsiz Kurslarla Geleceğe Hazırlanıyor

Kırşehir’de, gelecekte milli sporcular olmayı hedefleyen gençler, spor lisesi sınavlarına ücretsiz olarak hazırlanıyor.

Kırşehir'de, gelecekte milli sporcular

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursa katılan 70 ortaokul mezunu genç, son 3 aydır yoğun bir antrenman programıyla sınav atmosferine hazırlanıyor.

Beden Eğitimi öğretmenleri Gürkan Alkan ve Yakup Özköroğlu yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanlar, Ahi Stadı’nda güçlendirme, sürat ve kondisyon eğitimleriyle başlıyor. Fotoselli kronometre sistemleriyle yapılan çeşitli spor etkinlikleriyle adaylar, sınav için gerekli becerileri geliştiriyor.

Kurs hakkında açıklamalarda bulunan Gürkan Alkan, gençleri belirli bir fizik kapasiteye ulaştırdıktan sonra spor mülakatının her alanında birebir antrenman yaptıklarını ve teknik detayları öğrettiklerini belirtti. Alkan, “Amacımız, gençlerimizin spor lisesini kazanmalarını sağlamak ve onların spor kariyerlerine destek olmak” dedi.

Sınav için hazırlanan öğrencilerden İrem Nur Öncül, voleybol tutkusunu ve Filenin Sultanları gibi milli sporcuları örnek aldığını ifade ederek, “Voleybol oynamak, milli takımda yer almak en büyük hayalim” şeklinde konuştu.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen ise öğrencilere özel kurslarda sunulan imkanların ötesinde bir hazırlık sağladıklarını ve bu sürecin ücretsiz olmasının ailelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. Gülşen, “Öğrencilerimizin spora olan ilgisini ve yeteneklerini geliştirmek, onları milli sporcu yapmak için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.