Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Berber, Kuaför ve Güzellik Salonları Haftanın Bir Günü Kapalı Olacak

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasını öngören uygulamanın bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför

 

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, sektör paydaşları tarafından Bakanlığa iletilen talep ve önerilerin titizlikle değerlendirildiği belirtildi. Bu değerlendirmeler sonucunda, 18 Ağustos 2022 tarihinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, kapalı olunacak günün her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımıyla çalışmalar yürütüldüğü ve bu çalışmaların tamamlandığı belirtildi.

Bu doğrultuda, 1 Temmuz itibarıyla berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olacağı uygulamanın yürürlüğe gireceği vurgulandı. Açıklamada, “Bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır” denildi.

Uygulamanın amacı, sektör çalışanlarının haftada bir gün dinlenme hakkının korunması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi olarak belirtiliyor. Valilikler tarafından belirlenen kapalı günlerin, il bazında değişiklik gösterebileceği, dolayısıyla yerel duyuruların takip edilmesi gerektiği ifade edildi. Bu yeni düzenlemenin, tüketicilerin hizmet alımlarını planlaması açısından da önem taşıdığı vurgulandı.