Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çiftlik Bank” Davasında Mütalaa Açıklandı

Kamuoyunda “Çiftlik Bank” olarak bilinen sistemin kurucusu Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın’a yönelik davada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak

Savcı, iki sanığın “bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık” suçundan toplam 4.414 kez cezalandırılmasını, ayrıca “suç örgütü kurma” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından da hapis cezası talep etti. Her iki sanık için toplamda 88.302 yıl hapis cezası istendi.

Duruşma Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar da mahkemede yer aldı. Mütalaada, tutuksuz sanıklar Osman Naim Kaya, Cafer Çolak ve Serdal Dostdoğru’nun da tutuklanması talep edildi. Mahkeme heyeti, bu sanıkların tutuklanmasına karar verdi.

Olayın Geçmişi

Mehmet Aydın, “Tosuncuk” lakabıyla tanınarak 2018 yılında “Çiftlik Bank” sistemini kurmuş ve birçok kişiyi dolandırmıştı. Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya’dan sınır dışı edilen Aydın, 3 Temmuz 2021’de İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Kardeşi Fatih Aydın ise Temmuz 2021’de Uruguay’da yakalanarak Türkiye’ye iade edilmişti.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 5 ayrı iddianamede, Aydın kardeşlerin 4.582 kişiyi mağdur ettikleri belirtilerek toplam 25.699 yıldan 85.646 yıla kadar hapis cezası talep edilmiştir. Mahkeme, 15 Eylül 2023’te dört dosyanın ana davayla birleştirilmesine karar vermişti.

Duruşma, sanık ve avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre verilerek ertelendi. 14 tutuksuz sanık hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.