Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dronla tespit edildi! El konulacak

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, kaçak elektrik kullanımının önlenmesine yönelik çalışmalarda, 80 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip kaçak trafo dronla tespit edildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, kaçak

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, Dicle Elektrik tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kaçak elektrik kullanımı önlenmeye yönelik önemli bir tespit gerçekleştirildi. Dedeköy Mahallesi’nde dronlarla desteklenen kontroller sırasında, tarlalar arasında bulunan bir tek katlı betonarme binanın tavanındaki delikten kaynaklı kaçak bir trafo keşfedildi. Bu trafo, yaklaşık 14 metre yükseklikteki elektrik hattına illegal olarak bağlanmış ve 160 kilo wolt amper (KVA) gücünde olduğu belirlendi.

Ayrıca, bölgede N.O. adına kayıtlı başka bir trafonun daha bulunduğu ortaya çıkarıldı. Toplamda 80 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasitedeki bu trafonun el konulabilmesi için Dicle Elektrik avukatları, cumhuriyet savcılığına başvuruda bulundu.

Dicle Elektrik, 2024 yılında sorumluluk bölgesinde toplam 381 bin 940 KVA gücünde 2 bin 404 kayıt dışı trafo tespit ettiğini açıkladı. Bu trafolardan 65’i için el konulduğunu belirten Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, kayıt dışı trafoların büyük çoğunluğunun Şanlıurfa’da olduğunu vurgulayarak, enerji şebekesine ve ülke ekonomisine zarar veren bu durumla mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.