Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ehliyet Sınavlarına Yeni Düzenlemeler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeler, sürücü belgesi sınavlarını daha esnek ve adil hale getirmeyi hedefliyor. Resmi Gazete’de yayımlanan “Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile birçok önemli değişiklik hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Temel Değişiklikler

1. Geri Parkta İkinci Şans: Kursiyerlerin geri park uygulamasında tek hamlede koniler arasına girememesi durumunda, aynı hamleyi bir kez daha yapabilmelerine olanak tanınacak.

2. Başkasının Yerine Sınava Girenler: Yerine başkasını sınava sokan veya başkasının yerine sınava girenler, 5 yıl süreyle sınavlara katılamayacak.

3. Engelli Kursiyerler İçin Özel Araç: Engelli kursiyerler, kendi araçlarıyla veya temin ettikleri, engel durumlarına uygun araçlarla sınavlara girebilecekler.

4. Sınav Süreleri ve Zamanları: Uygulama sınav süresi 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarıldı ve sınavlar 07.00-21.00 saatleri arasında yapılacak.

5. Kayıt ve Kimlik Doğrulama: Kurslara kayıt sırasında yeni tip Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı zorunluluğu getirildi. Kursiyerlerin fotoğrafları çekilerek sisteme yüklenecek ve kimlik doğrulaması yapılacak.

Ek Düzenlemeler

  • Direksiyon sınavları: İl veya ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenen iki farklı rota üzerinde yapılacak.
  • Kurum belgeleri: Kurum açma işlemlerinde, resmi kurumlar tarafından sağlanması gereken belgelerin gecikmesi durumunda bir ay ek süre verilecek.
  • Sınav güncelleme: Direksiyon sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonları bir günde en fazla 10 kursiyerin sınavını yapabilecek.
  • Sınav güzergahları: Sınav yürütme komisyonları sınavdan bir gün önce güzergahın uygunluğunu kontrol edecek.

Bu düzenlemelerle birlikte, sürücü belgesi sınavlarının daha güvenli ve adil bir şekilde yapılması amaçlanıyor. Yönetmelikte belirtilen bazı değişiklikler 6 ay sonra yürürlüğe girecek.