Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze Şeridi’nde Hastaneler Tehlikede: 24 Saat İçinde Hizmet Dışı Kalabilir

Gazze Şeridi’nde, bir yıldır süren çatışmalar ve devam eden abluka nedeniyle bölgedeki hastanelerin durumu kritik bir noktaya geldi.

Gazze Şeridi'nde, bir yıldır

İsrail’in akaryakıt girişini engellemesi sonucunda, kuzeydeki hastanelerin 24 saat içinde hizmet dışı kalabileceği bildirildi.

Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye, yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin durumu tam bir felaket” ifadesini kullandı. Ebu Safiye, hastanenin yakıtının tükenmekte olduğunu ve bu durumun yoğun bakımda bulunan hastalar için ölüm riski taşıdığını belirtti.

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda bölgedeki 38 hastaneden 23’ü tamamen yok oldu. Kalan 15 hastane ise büyük hasar görmüş olup, kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalışıyor.

Bu bağlamda, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023’te gerçekleştirdiği kapsamlı saldırılarla İsrail’e karşılık verme gerekçesiyle harekete geçti. Saldırılarda İsrail, 1,200 ölü ve 5,132 yaralı bildirdi.

Son bir yıl içinde, çatışmalar sonucunda 41,825 Filistinli hayatını kaybetti, 96,910 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce kayıp olduğu ve sivil altyapının da hedef alındığı belirtiliyor.

Aynı zamanda, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de İsrail askerleri ile yerleşimcilerin saldırıları sonucu 741 Filistinli hayatını kaybetti.