Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İş kadınına büyük tuzak! Milyonlarca lirasını kaybetti

Antalya’nın Kepez ilçesinde 8 yıldır organik gübre sektöründe faaliyet gösteren iş insanı Özlem Kunukçu, Kocaeli’deki bir firmayla yaptığı distribütörlük anlaşması sonucu 8 milyon TL dolandırıldığını açıkladı.

Antalya’nın Kepez ilçesinde 8

Geçtiğimiz Mart ayında Kocaeli Gebze’de büyük bir firma olduğunu düşündüğü bir şirketle distribütörlük anlaşması imzalayan Kunukçu, 4 sevkiyat gerçekleştirdi. İlk sevkiyatta 3 tır, ardından 2 kamyon gönderdi. Anlaşma bedeli yaklaşık 4 milyon TL olan işlemin 2 milyon 288 bin 304 TL’si teminat çeki olarak, geri kalanı ise 1 milyon 711 bin 696 TL olarak yapıldı. Ancak, firma tarafından ödemeleri sürekli ertelenen Kunukçu, iş yerinin boşaltıldığını ve teminat çeklerinin karşılıksız çıktığını fark edince şok yaşadı.

Ödemeler Sürekli Ertelendi

Kunukçu, sekiz yıldır sektörde olduğunu ve Ramazan Bayramı sonrası yaptıkları sevkiyatın ardından firmayla düzenli olarak iletişimde kaldıklarını belirtti. Ancak, ödemeler sürekli ertelendi ve verilen isimlerin sahte olduğu ortaya çıktı. Şirketin dolandırıcılık yaptığını fark eden Kunukçu, büyük bir firmayla iş yaptığını düşündüğü için başlangıçta hareket etmekte tereddüt ettiğini ifade etti.

Teminat Çekleri Karşılıksız Çıktı

Teminat çeklerinin karşılıksız çıkması üzerine üçüncü sevkiyatın ödeme yapılmadığını öğrenen Kunukçu, şoföründen gelen ihbar üzerine harekete geçti. Şirketin finans departmanının ve çalışanlarının kimlik bilgilerinin sahte olduğu, telefon numaralarının başkalarının üzerine kayıtlı olduğu anlaşıldı. Firmadan aldığı çeklerin karşılıksız olduğu ve birçok kişinin bu dolandırıcılık ağına düştüğü ortaya çıktı.

Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu

Kunukçu, olay üzerine Antalya’da savcılığa suç duyurusunda bulundu ve çek olaylarına kısıtlama getirilmesi gerektiğini vurguladı. Çeklerin bloke parası bulunması şartıyla verilmesi gerektiğini belirten Kunukçu, toplam kaybının 8 milyon TL olduğunu söyledi.

“Haftalarca Çocuğumun Yüzüne Bakamadım”

Ekonomik ve psikolojik olarak büyük zarar gören Kunukçu, yaşadığı zor günleri anlattı. Ailesiyle ve çocuğuyla iletişim kurmakta zorlandığını, haftalarca göz teması kuramadığını ifade eden Kunukçu, olayın sonuna kadar peşini bırakmayacağını belirtti. Kunukçu, benzer mağduriyet yaşayan diğer firmaların da kendisiyle iletişime geçmesini istedi.