Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahramanmaraş’ın Kalbi’ndeki İnşaatlar Hızla Yükseliyor

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremin ardından Kahramanmaraş’ın kent merkezindeki Trabzon Caddesi, Azerbaycan Bulvarı ve Ebrar Sitesi gibi önemli bölgelerde yeniden yapılanma çalışmaları hızla ilerliyor. Vali Mükerrem Ünlüer, bölgedeki 1. etap olarak adlandırılan projede 3 bin 269 konut ve bin 399 ticari bölüm inşa edileceğini belirtti.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen

Depremden önce şehrin ticari hayatının merkezi olarak bilinen bu bölgelerdeki inşaatlar, gece gündüz devam ediyor. Şu anda binaların çoğunluğunun tamamlanma oranı yüzde 80’e ulaşmış durumda ve 2025’in ilk aylarında hak sahiplerine dağıtılması planlanıyor.

Vali Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki yenileme çalışmalarının, özellikle de Ebrar Sitesi’nde yapılan zemin iyileştirmeleriyle birlikte 678 konut ve 99 ticari bölümün kente kazandırılacağını ifade etti. Toplamda 46 bin 820 bağımsız bölüm için “yerinde dönüşüm” projesi başlattıklarını ve bu projelerin birçoğunun inşaatının devam ettiğini vurgulayan Ünlüer, 2025 yılına kadar büyük çoğunluğunun tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Yerinde dönüşüm çalışmalarının, mahalle kültürünü yeniden canlandırarak şehri ayağa kaldıracağına inandıklarını belirten Vali Ünlüer, bu süreçte vatandaşların da büyük destek sağladığını dile getirdi.